ANDREEA STOICA

Pictura a fost cel mai drag hobby al tatalui meu, iar o amintire vivida a copilariei este mirosul acrylului si imaginea panzelor pe sevaletul din camera de zi.

De indata ce am reusit sa tin un creion si o pensula in mana, majoritatea energiei mi-a fost centrata pe incercarea de a reproduce si eu imagini frumoase precum tata, caci el facea tot procesul de creatie sa para atat de natural. Gusturile si hobby-urile mele s-au schimbat mult de-a lungul anilor, iar trecerea timpului ma gaseste acum studiind diverse curente artistice, mitologie, teorie literara, poezie, citind romane care imi imbogatesc mintea si imi dezvolta persepctiva asupra a ceea ce ma inconjoara, fiind studenta la Literatura Comparata, Facultatea de Litere, Cluj.

Un lucru a ramas insa constant, si anume placerea de a picta, relaxandu-ma si refulandu-ma atunci cand este nevoie prin jocul de culoare si umbra, prin trecerea ideilor pe panze, pereti si cartoane.  Desi am inceput prin a reprezenta grafic peisaje urbane, picturile abstracte, cu tenta de colaj au ajuns sa ma defineasca cel mai bine.

Am petrecut un an pictand intr-un atelier cu alti artisti si viitori studenti de Arte Plastice, invatand astfel bazele tehnice si interactionand cu oameni care imi impartasesc pasiunea. Aceasta s-a concretizat pana in prezent cu o expozitie personala in Rostock, Germania, si cu implinirea pe care o simt cand vad copii de diferite varste prinsi si ei in magia creatiei atunci cand facem cursuri de pictura impreuna.

Puteti sa va convingeti de talentul Andreei Stoica si sa-i vedeti cateva dintre lucrari accesand portofoliul ei.

Vezi Portofoliul